Царят продава къща за 2,5 млн лева

Животът

06-01-2014, 11:06

Снимка:

bnr.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Царят загуби двореца Кричим

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза обявили царската къща в Баня

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза продават царската къща в карловския град Баня. Имотът е обявен за продан в сайта на руската фирма “Российский аукционный дом”, а исканата цена е 2,5 млн. Евро, пише „Труд”. В обявата за царската вила пише, че се продават общо 9500 кв. м земя със сгради с обща площ 1000 квадрата. Посочено е, че къщата е паметник на културата и фасадата не може да бъде променяна.

Имотът се рекламира с “прекрасен парк”, в който дърветата били посадени от цар Борис III, както и с това, че имотът “лежи” върху минерални извори. Те можело да се използват за лечебни цели. Минералната вода е била и причината последният цар на България да реши да построи вила в карловското село, обявено за град през 2002 г.

В обявата се казва още, че къщата се обитава, има персонал, а “синът на цар Борис Симеон често я посещава с роднините и гостите си”.

Продавачът предлага заедно с къщата да бъдат купени и близката винарна “Розова долина”, както и 65 000 кв. м прилежащи земи с още минерални извори.

Земите можело да се използват за строителство на балнеохотели или санаториуми. Винарната, за която в обявата се казва, че е произвеждала любимите вина на Леонид Брежнев, също е обявена в сайта на руската фирма. Цената е 5,15 млн. евро.