Баскетболист от "Черноморец" снима птици за PC календар

Мисия Бургас

06-01-2014, 15:33

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Британска класация нареди Бургаските езера сред топ дестинациите на 2013-а

Всеки месец от 2014 г. ще бъде илюстриран с различни обитатели на Бургаските езера, които са перфектни за десктопа на компютъра

Професионалният баскетболист от бургаския "Черноморец" Богдан Боев е автор на повечето снимки за календар с обитателите на Бургаските езера. 

Той е доста нетрадиционен и напрактика представлява 12 спиращи дъха фотографии за всеки месец, които са идеален тапет за десктопа на компютъра. Календарът е създаден по проект "Живот за Бургаските езера" на БДЗП.

Всяка снимка представя тематично птици от езерата край Бургас, указва месеца, за който е предназначена и дава всички негови дни.

За януари са избрани два къдроглави пеликана на Боев. Тези емблематични за Бургас птици дават началото на новата година, защото може да бъдат забелязани да летят над града дори и през зимата, за разлика от близките им събратя розовите пеликани, обясниха авторите на идеята.

Фотографии на Боев са подбрани за 11 месеца, единствено август ще бъде илюстриран с бялата лопатарка на Ивайло Зафиров.

Авторът на повечето снимки, които запълват "страниците" на календара, се справя отлично не само с баскетболната топка, но и с фотокамерата и обектива, доказват кадрите му.

В следващите месеци за календара ще "позират" малък корморан, гривеста чапла, добре познатите постоянни обитатели на езерата саблеклюните, както и елегантните кокилобегачи. Разбира се, предстои да се запознаете и с по-редки обитатели на бургаските езера, като черния щъркел и големия свирец, обещават от БДЗП.

Снимката за януари можете да намерите тук. На същото място в края на текущия месец ще бъде презентирана страницата от "календара" за следващия.