Маричанки подновяват сезона с турнир в Казанлък

Спорт

06-01-2014, 18:48

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Жълто-сините ще домакинстват в зала „Олимпиада” от 15 до 18 януари

Първенството на женската Национална волейболна лига на България се подновява този петък, 10 януари, с началото на междинния дял от редовния сезон, което ще бъде дадено в Казанлък и София с тридневни турнири.

Следващата седмица пък Марица (Пловдив) ще бъде домакин на третия турнир, в който участие ще вземат и седемте елитни отбора.

За първата фаза от междинния дял волейболистките на Иван Петков попаднаха в турнира в Казанлък заедно с домакините от Казанлък Волей и Спартак 1996 (Плевен). Тези два отбора ще се срещнат помежду си този петък от 18:00 б.в. в зала Арсенал.  В събота по същото време пловдивчанки ще се изправят срещу плевенчанки, а в неделя, отново от 18:00 б.в. Марица ще премери сили с Казанлък.

По същото време в софийската зала Христо Ботев по един мач всеки срещу всеки ще изиграят съставите на Левски (София), ЦСКА (София), Славия-СУ (София) и ЕПУ (Перник).

Седемте отбора ще се съберат от 15 до 18 януари в пловдивската зала Олимпиада. През четирите състезателни дни в Града под тепетата всеки от тимовете, участвали в Казанлък, ще се срещне по веднъж с всеки от участниците в София.

Точната програма ще бъде определена въз основа на резултатите от първата фаза на междинния дял, но се знае, че домакините от Марица ще изиграят и четирите си срещи от 19:00 б.в.

Резултатите от този междинен дял ще бъдат валидни за общото класиране в НВЛ от редовния сезон.