Слънце сгрява Пловдив днес

Мисия Пловдив

07-01-2014, 07:20

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

До 12 градуса ще достигнат температурите в града

 

Слънчево и топло за сезона! Такова ще е времето на днешния празничен Ивановден. Температурите в Пловдив ще достигнат до 12 градуса, вятър не се очаква.

Времето над страната ще остане без съществена промяна. В низините в предобедните часове ще бъде мъгливо и с ниска слоеста облачност, след обяд - с временно подобрение на видимостта. Над Старопланинската област ще е слънчево, а над планините от Южна България ще бъде с по-значителна средна и висока облачност, без валежи. Вятърът ще бъде съвсем слаб. Минималните температури сутринта ще са между -2° и 3°, в София -2°, максималните в повечето места между 5° и 10°.

Поради съществуващата температурна инверсия в по-високите места често ще е по-топло в сравнение с котловините и низините.

Над Стара планина ще е предимно слънчево, а над планините из Южна България ще е с разкъсана, предимно средна и висока облачност, по-значителна над Родопската област. Вятърът по билата ще е слаб, предимно от запад. Поради температурната инверсия по високите места често ще е по-топло спрямо температурите в низините. Дневна температура на 1200 м.н.в около 8-9°, на 2000 м около 4-5°.