Фънки лапа 3 милиона от „Аеросмит“

Добрич Лайф

07-01-2014, 09:39

Снимка:

"24 часа"

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Феновете възмутени – пращат групата на най-порутения стадион в София

Най-малко 3 милиона лева ще лапнат Фънки и компания от концерта на „Аеросмит", който организират в България. За сметка на това едва ли ще вложат кой знае какво в събитието, което ще се проведе на един от най-зле поддържаните стадиони в София - „Локомотив".

 Още отсега простите сметки показват, че Фънки е на грандиозна печалба от първото шоу на „Аеросмит" в България, насрочено за 17 май. Очаква се на порутения стадион „Локомотив", където групата ще бъде забита да свири, да се съберат поне 30 000 души - колкото бяха и на последния концерт на „Депеш мод" там. Билетите вървят от 70 до 150 лева, което показва, че приходите ще са поне 3 милиона, пише "Всеки ден".

 За сметка на това разходите ще бъдат минимални. Като изключим хонорара на групата, който е около $ 350 000, организаторите няма да се бъркат с почти нищо. Наемът на терена е символичен предвид на ужасното му състояние - ако „Локомотив" не е най-лошият стадион в София, със сигурност е в челната тройка. Там не се изисква да се пазят тревата и трибуните. Няма да има и кой знае колко хора, които срещу заплащане да упътват посетителите откъде да влязат, защото входовете са сведени до минимум с цел пестене на средства. На всичкото отгоре дори и най-скъпите билети за трибуните се продават без места. Така че всеки сяда, където намери. „Теоретично последният човек, който дойде на трибуната, трябва да я обиколи цялата, докато намери последното останало място", коментират възмутени фенове на „Аеросмит".

 И за минималните разходи по организацията сигурно ще се намерят спонсори, така че на практика на Фънки цялата работа ще му излезе без пари. Хората са отвратени от очевидната алчност на промоутърите, които освен да поканят групата в България и да осигурят най-евтиния възможен терен, не правят почти нищо друго. „Парите за билети са твърде много за този смотан стадион", категорични са хората.

 

„Срам ме е, че стадионът в София сигурно е най-порутеният, на който излизат „Аеросмит" в цяла Европа", коментира фенка на групата, чудейки се защо не е намерен по-добър терен.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"