Прокуратурата готова да поиска имунитета на Волен

Жената, с която атакистът се е скарал в самолета е аташето по сътрудничество към Френския институт Стефани дьо Мортие

Има свидетели, които твърдят, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е ударил полицай при скандала снощи на летище Варна, съобщи на брифинг Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. Депутатът е проявил агресия и към френски дипломат. Започнало е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

"В тази хулиганска проява са участвали народни представители на "Атака". На този етап можем да кажем, че е взел участие и Волен Сидеров. Там са били и Деница Гаджева и Десислав Чуколов. Имало е спречкване между депутатите и пътуващи. Провокация от страна на пътуващи не е имало. Има показания, че Волен Сидеров е нанесъл телесна повреда", уточни Арнаудова.

По думите й, ако прокурорът от Софийска градска прокуратура сподели заключението на районния прокурор на Варна, че има основание за снемане на имунитет на народен представител, той отправя предложение към главния прокурор, който от свое страна отправя предложение до Народното събрание.

Арнаудова обяви, че в самолета е имало скандал между депутати и пасажери. На летището полицай се е опитал да предотврати спречкване. "Двама са пострадалите - Димитър Бахнев и полицай Костадин Колев. По повод нараняванията на Колев е установен травматичен отток в областта на лявата скула, а на Бахнев – на долния клепач на дясното око", каза още Арнаудова.

"Разпитваме тези, които са на разположение на разследващите органи. Сидеров не е разпитан до този момент, както никой друг депутат от "Атака", допълни Арнаудова. Според нея, е предотвратена по-нататъшна разправа, т.е. полицаят си е свършил работата.

"Полицаят е полицай независимо кой е насреща му", допълни Румяна Арнаудова.

Жената с която се е скарал Волен Сидеров, на борда на самолета за Варна е с Стефани дьо Мортие. Дамата е аташе по сътрудничество към Френския институт и е с дипломатически паспорт.