Мащабният воден проект за селата Черно море и Рудник стартира през лятото

Мисия Бургас

07-01-2014, 13:38

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Наливат милиони в бургаския квартал Сарафово през 2014г.

Стойността на първия етап е 5.5 милиона лв., а средствата се отпускат по ПУДОOС

"През пролетта ще стартира процедура за фирма-изпълнител и, ако всичко върви нормално, още през лятото тук ще започне началният етап за изграждане на нова канализация в село Черно море. Стойността на първия етап е 5.5 милиона лв., а средствата ще бъдат отпуснати от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДОOС/ към Министерството на околната среда и водите".

Това обяви пред жителите на бургаското село кметът Димитър Николов по време на общественото обсъждане на проектобюджета за 2014 г.

"Процесът по изграждане на канализация е много сложен. Това е мащабна инвестиция. Ние следваме всички изисквания буква по буква, точка по точка, затова се надявам да се въоръжите с достатъчно търпение. След приключване на проекта предстои обновяване на уличната мрежа в селището. Същото нещо ще се случи и в съседното село Рудник", уточни още кметът Николов.

По идея на местните жители в Черно море ще се изгради модерен детски кът. Той ще се намира в района пред двата жилищни блока.

Предвидено е изграждане на нова спортна площадка с противоударно покритие, осветление и ограда. Тя ще осигури възможност за тренировки и игра на хора от различни възрастови групи.

Предстои и цялостно обновяване на местната детска градина.

В общественото обсъждане участваха още Чанка Коралска - директор на дирекция "Строителство" и общински съветници.