И кметът на Кричим заблудил Сметната палата

Животът

07-01-2014, 13:54

Снимка:

интернет

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Депутати и кметове "забравили" да декларират пари, коли и имоти из Пловдив

Атанас Калчев "забравил", че има дял във фирма

152 служители на висши държавни длъжности не са подали пълна и изцяло достоверна информация за имуществото си пред Сметната палата. Одитната институция публикува списъка на политици и магистрати, в чиито декларации е установила несъответствия. След преглед на пловдивските първи мъже и жени публикуваме информация и за тези от областта.

Така например, кметът на Кричим Атанас Калчев е "забравил" да съобщи придобиване на дялове в новоучредено дружество "Мабуа" ЕООД със седалище в град Пловдив. От справката на Сметната палата излиза, че несъответствие има и в декларацията на заместник-кметицата на Кричим. Златка Маринова пропуснала да пише, че съпругът й е придобил дялове в новоучредено дружество "БРИГ-БГ"ЕООД.

Заместник–кметът на община Карлово Данка Зидарова – Люртова също "забравила" да спомене, че съпругът й има дялове в "МИШЕЛ 2010" ЕООД както и лек автомобил "Мерцедес Е 200 ЦДИ".

Областният управител от Смолян Димитър Кръстанов при подаване на встъпителна декларация през 2013г. не е декларирал притежавани дялове в "БИОЛАЙФ Н" ООД.

Зам. областният управител на смолянска област Чавдар Фурлански "пропуснал" да впише притежанието на апартамент (СИО) с площ от 92,72 кв.м. и гараж с площ от 13 кв.м. в Смолян. В своята декларация Фурлански забравил да впише и доходи в размер на 6 085 лв. от друга стопанска дейност и данни за съпругата - притежавани дялове в "ЕМА-93" ООД.

Атанас Вълков, който е председател на Общински съвет в Съединение, не е декларирал  притежавани дялове в "ЛИЛО ВЪЛКОВ 96" ЕООД,  гр. Пловдив.

Сметната палата публикува заключенията за несъответствие, които са констатирани при проверката на декларациите, подадени в публичния регистър през 2013 г. от лицата, заемащи висши държавни длъжности.

Проверени са ежегодните декларации, подадени през 2013 г., както и встъпителните и финалните декларации, подадени до 1 декември т.г. Несъответствия са открити в общо 152 документа.

Вижте списъците ТУК!