Национален треньор оглави детската школа на ФК „Бъдеще”

Спорт

07-01-2014, 15:17

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осем отбора спорят за „Купа Бъдеще”

Тренировките се провеждат в удобно за децата време, което не пречи на техните занимания в училище

Бившият футболист и треньор на Черноморец Мирослав Кралев, който в последните няколко години работи в различните национални юношески формации, ще бъде Главен треньор на ФК „Бъдеще”. Кралев и мениджърът на школата Симеон Чилибонов са провели преди седмица кратък разговор, на който са уточнили условията, при които Кралев ще работи. От понеделник бившите съотборници при „акулите” вече работят заедно с децата от футболния клуб.

Засега Кралев ще ръководи основната група от малки футболисти, родени през 2005, 2006 и 2007 година. Той ще помага и с методически съвети на треньорите, които водят по-големите и по-малките групи на клуба. В последните седмици към тренировките на децата са се присъединили много нови техни връстници, които също желаят организирано да се обучават и трупат умения в най-популярната игра. Условията за подготовка също играят своята роля, защото децата тренират на закрито в отоплената спортна зала "Електра" в комплекс Славейков. Тренировките се провеждат в удобно за децата време, което не пречи на техните занимания в училище.

След участието си в турнира, организиран в спортна зала Младост непосредствено преди Коледа, възпитаниците и треньорите на клуба, очакват следващите изяви на футболния терен, които са предвидени за по-късно през годината.