БГ поезията оживява в Интернет

Животът

07-01-2014, 19:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Музей „Литературна Стара Загора” в бъдеще време

Игра във Фейсбук разпространява стихове от български автори

Стихотворения от български поети се разпространяват през последните дни в социалната мрежа Фейсбук чрез игра, на която правилата са да публикуваш условията на стената си заедно с една българска творба.

Всеки, който хареса /лайкне/ стихотворението получава име на български поет и трябва на свой ред да пусне правилата на играта със стихотворение от зададения му автор.

"Тази игра е създадена, за да запазим българската поезия жива. Който иска да участва в нея, нека хареса стихотворението по-долу. Съгласно правилата, на всеки харесал ще подам един български автор, нека напише на "стената си" едно негово стихотворение! Разпространявайте правилата!" - това е текстът, който регламентира играта.

Провокативното в нея е не само удоволствието да ти се падне любим автор и публикувайки негово произведение, да си го припомниш. Възможно е да ти изберат поет, чието творчество не познаваш или не ти допада, и търсейки негово стихотворение, да го преоткриеш.

Играта не е спам, а авторът й не се споменава.

Във Фейсбук вече са публикувани стотици творби на български поети, като Евтим Евтимов, Димчо Дебелянов, Николай Лилиев, Борис Христов, Петя Дубарова, Павел Матев, Найден Вълчев и много други.