Благотворителна инициатива зарадва 200 деца от домове в Бургаско

Тя протече в рамките на целия месец декември, а идеята й бе да се подарят подаръци за Коледа на деца от социално слаби семейства, деца сираци, деца с увреждания или такива с един родител

Кампания „Подари Коледа на дете, за повече усмихната очички”, организирана от Соня Кирова и Сдружение „УСМИВКА”, приключи.

 Тя протече в рамките на целия месец декември и идеята й е да се подарят подаръци за Коледа на деца от социално слаби семейства, деца сираци, деца с увреждания или такива с един родител.  Кампанията се проведе във Фейсбук, където бяха публикувани списъци, съдържащи име и години на децата от различни институции и всеки, който имаше желание да се включи, си избираше дете, за което да подготви коледна изненада. 

Около 200 бяха коледните подаръци.

Децата, които ги получиха,  са от 10 институции в Бургаска Област – Дневен център за деца на улицата, Дневен център за деца с увреждания „ Св. Николай Чудотворец”, Център за настаняване от семеен тип I, Център за настаняване от семеен тип II, Център за настаняване от семеен тип III, Дом „Ронкали”, Център за обществена подкрепа Бургас, Дом „Щурче” гр. Средец, деца от Основно училище „Иван Вазов” с. Русокастро. Освен малчуганите от домовете в бургаско в благотворителната инициатива са участвали и деца, чиито родители са загинали изпълнявайки служебния си дълг в системата на МВР.

"Половината от подаръците бяха раздадени точно на Бъдни вечер, но заради почивните дни не успяхме да раздадем другите. Те пристигнаха при своите получатели малко по – късно – на 6, 7 и 8 януари 2014 година", споделят организаторите.

От сдружение „УСМВИКА” искрено благодарят на всички добри хора, включили се в инициативата. Те са убедени, че заедно  с тях са направили празника на децата по – светъл и красив.