Енергията на часовете

Животът

08-01-2014, 14:14

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Времето е нещо, от което не можем да избягаме

Както се казва във Вечната книга има – Време да се живее и време да се мре. Времето е нещо, от което не можем да избягаме и е по-добре то да е наш приятел, отколкото враг. Един от начините да се “сприятелим” с времето е като се хармонизираме с неговата енергия.

Древните са създали “звездата на маговете”, в която планетите са подредени по определен начин и така те показват един вечен кръговрат на енергията. Всеки един час от денонощието носи своята енергия и в съотвествие с нея е подходящ за една или друга дейност. Активността се редува с почивка. Енергията на всеки един ден зависи от неговата планета-управител. Според звездата на маговете последователността е: Слънце-неделя, Луна-понеделник, Марс-вторник, Меркурий-сряда, Юпитер-четвъртък, Венера-петък, Сатурн-събота.

Всеки ден започва с изгрева и първият час носи енергията на планетата-управител. Така първият час в неделя е слънчев, първият в понеделник – лунен и т.н. Часовете след това спазват последователността, дадена ни от звездата на маговете: 1. Слънце, 2. Венера, 3. Меркурий, 4. Луна, 5. Сатурн, 6. Юпитер, 7. Марс.

Планетният господар показва каква е енергията на съответния час. Часът на Слънцето е време за изява, за творчество и свобода, макар че понякога то може да е твърде горещо и вместо да съградим, да изпепелим нещата, които сме захванали. Това е време за контакти с авторитетни личности, с властимащи или ако вие самите искате да упражните някакъв вид влияние над някого.

Часът на Венера е за наслаждение на мига, за хармонизация и изглаждане на противоречията. Този час е по-лежерен, дава ни възможност да се порадваме на красивите неща в живота – хубава дреха, накит, изискана храна и разбира се е време за любов.

Часът на Меркурий е за движение, най-вече на мисълта; за обмяна на мнения, на пари, кой каквото си има. За общуване и събиране на информация. Както знаем Меркурий е вестителят на боговете, така че всякакъв вид комуникации биха били особено ефективни в този час.

Часът на Луната е за домашни занимания и грижа за другите. Час със засилена чувствителност. Луната е светилото, което понякога осветява, друг път хвърля сянка върху емоциите ни. Това е време, в което ще сме силно впечатлителни и лесно раними.

Часът на Сатурн е време за медитация, а също за изпълняване на задължения, сериозен и отговорен час. Все пак самият Сатурн е господар на времето. Дали защото той е свързан и с възрастните хора, с бавните и сериозни неща, тези които остават дълго, в този час най-много се закъснява. Тогава нещата се протакат и хората обичат да се оплакват.

Часът на Юпитер е време за разширяване, за познание и философия, а също така е много удачен за започване на пътуване. Юпитер, известен като Гръмовержец, е също така щедър и великодушен. Това е момент, в който можем да търсим подкрепа или пък спонсорство. Този е и часът на късмета.

Часът на Марс е за активни действия. Много подходящ за спорт и физическа активност. Тогава обаче ставаме по-агресивни и склонни към скандали, все пак Марс е богът на войната и той лесно се пали и се впуска в битки. През този час може да си „разчистите” сметките, да си потърсите дълговете, да се занимаете с неща, изискващи смелост и дори малко безразсъдство.

След залез Слънце започват нощните часове, които следват същата последователност.

Ако се опитаме да започнем да управляваме малкото – часа, може би в скоро време ще успеем да управляваме по-добре времето си, а и самите себе си./ AstroFocus