Три години затвор за счетоводителката Анна Парпарова

Крими

09-01-2014, 13:06

Снимка:

Радио Пловдив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тя ще трябва да възстанови и откраднатите пари

Три години затвор получи бившата счетоводителка  Анна Парпарова по едно от делата срещу нея за крупни измами, извършвани докато е водела счетоводството на няколко фирми от Пловдив и региона.

Последната и присъда е за присвояването на почти 170 400 лева от укриване на ДДС в продължение на 4 години – от декември 2007 до същия месец на 2011г, предаде Радио Пловдив.

В този период Анна Парпарова е обслужвала фирмата „Шерифов” ЕООД от с.Устина. Доказано бе, че тя е съставяла документи с невярно съдържание и фактури със завишени стойности, които са били официално декларирани в данъчните служби.

Освен трите години затвор Пловдивският окръжен съд определи Анна Парпарова да възстанови посочената сума, която се явява иск от страна на финансовото министерство. Самата тя се призна за виновна и делото мина по съкратената процедура, с присъждане на намалено наказание.

Бившата счетоводителка е подсъдима по още няколко идентични обвинения. През целия четиригодишен период на престъпна дйност тя се е ползвала с пълно доверие от страна на "ужилените" бизнесмени, които е обслужвала, стана ясно на предишните съдебни заседания.

Анна Парпарова бе арестувана през есента на 2012 година.