Бобан разтрогна с Ботев, прибира голяма неустойка

Спорт

09-01-2014, 13:48

Снимка:

botevplovdiv.bg (архив)

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Македонецът е третият, освободен от отбора

Ботев (Пловдив) освободи трети футболист през зимната пауза. След Борис Галчев и Костадин Дяков, договорът си с клуба по взаимно съгласие прекрати и Бобан Грънчаров, обявиха днес от пресслужбата на канарите.

Централният защитник бе отстранен от представителния тим след двубоя срещу Берое на 12 декември, а близо месец по-късно, на 9 януари, той официално се раздели с Ботев.

С жълто-черния екип националът на Македония записа 55 официални мача, като в нито един от тях той не е влизал на смяна или заменян. За сезон и половина Бобан успя да отбележи 4 гола - 3 за първенство и 1 в европейските клубни турнири. Бранителят записа на сметката си и 2 червени картона.

Plovdivutre.bg разбра, че Грънчаров ще прибере тлъста неустойка в размер на 6 брутни месечни заплати. Това е била цената защитникът да се съгласи да прекрати своя договор, който иначе изтичаше след два сезона.

Припомняме, че преди време македонецът обяви от личния си профил във Фейсбук, че е готов да тича и да гледа видео всеки ден, но да дочака своя шанс да се върне в отбора.