В прегръдката на плетивата

Плетки, прежди и цветове за зима 2014

В прегръдката на плетивата зимата е значително по-уютна, по-стилна и разбира се доста по-топла. Какви са основните тенденции при плетивата за зима 2014, за какво да се оглеждате по магазините и как да носите любимия си плетен пуловер?

Актуални плетива за зима 2014

Плетивата са задължителни за зимния гардероб през 2014-та и още през есента се очертаха като една от водещите тенденции. Тази година разнообразието при кройките е голямо, но водещи са моделите, които оставят тялото да се чувства свободно и комфортно. Особено актуални са широките пуловери – Jumper, които се отличават с едра, дебела плетка и обемиста основна част. Завръщат се и блузоните, които може да комбинирате с ефектен клин и високи ботуши.

Също толкова популярни са и моделите в другата крайност . Прилепнали по тялото, с плътен ръкав, по-ситна плетка и яка, тип поло, наричани още Turtleneck, те правят своето завръщане през този моден сезон.

Задължителна за зимния гардероб е и жилетката, която днес вече не се свързва само с небрежния стил на уикенда, а смело навлиза като елемент от по-елегантната визия. За 2014-та жилетката е дълга до коляното или до средата на бедрото. Без копчета с красива яка вместо сако или блейзер и с дебела плетка, пух и копчета вместо палто – въпрос на вкус.

Плетени шапки и обемисти кръгли шалове, оформящи топла прегръдка около шията, допълват списъка с модерни плетива за зима 2014-та.

Плетки, прежди и цветове за зима 2014

Водеща тенденция при плетивата за зима 2014-та е едрата плетка с дебела прежда. Срещат се обаче и варианти с по-ситни плетеници. Водещи материи са мохерът, вълната и кашмирът, които се оказват фаворити на дизайнерите. За разнообразие и разчупване на традиционния вид на пуловерите, дизайнерите добавят кожа, дантела, блестящи нишки или вграждат колиета и брожки.

Цветовете при плетивата за зима 2014-та са пъстри, ярки и забележими в контраст с тези на мрачните зимни дни. От пастелни нюанси до драматични тонове на червеното, лилавото и зеленото, плетеният гардероб зарежда с цвят и настроение. Актуални са и принтовете – с привилегии се ползват геометричните форми, карирани модели в чест на тартана, животинските мотиви и плетена градина с рози.

С какво да съчетаете плетивата?

За да бъдете в крак с модните тенденции, трябва не само да обзаведете гардероба си с топли плетива, но и да знаете с какво да ги комбинирате, така че да привлечете погледите към себе си.

Например, за делово излъчване модните стилисти ви предоставят възможността да съчетаете обемен пуловер с елегантен панталон или пола-молив. През почивните дни пък комбинирайте същия пуловер със скини дънки – по този начин създавате контраст между двете дрехи, така че фигурата ви да не се губи сред плътната прежда. / rozali.com