72 деца са се родили в община Царево през 2013-а

Кметът инж. Георги Лапчев поднесе подаръци на първите бебчета за 2014 година

72 деца са се родили през миналата година в община Царево. Това е малко по-малко спрямо 2012 г., но за сметка на това пък сключените бракове през последните 12 месеца са повече.
"Като цяло за общината през 2013г. сключените бракове са 47, а през 2012г. са били 31 . За град Царево статистиката сочи, че 30 двойки са си казали "да", докато през 2012-а венчавките в града са били 22. Очакванията са през тази година са са се увеличи броят на новородените", съобщиха от местната администрация.

 Кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев не пропусна да поднесе подаръци на първите бебчета в общината за 2014 година. Най-новият жител на град Царево е момченца и се казва Андон Георгиев. Бебчето се е родило на 5 януари в 5,55 часа, тежи 3.10кг и е високо 50 см.

Градоначалникът пожела на родителите Иван Георгиев и Ирина Загорова, първородната им рожба Андон, преди всичко да ги направи горди родители. "Надявам се в най-скоро време да бъдат готови и новите 3 детски площадки, които да радват не само Андон, но и всички деца и жители на гр.Царево. Нека Новата 2014 година ни донесе на всички здраве, щастие и любов", пожела кметът Лапчев.

Освен пожелания кметът на общината дари на младите родители  и тяхното бебе 200 лв., красив букет за майката и торбичка с подаръци.

Теодора Вълчова Димитрова от Лозенец пък е първото бебе на Община Царево за 2014г. Кметът на общината Георги Лапчев, кметицата на Лозенец Мария Василева и секретаря на общината Мария Конярова, посетиха лично младите родители Вълчо Димов, Станка Димитрова и тяхното бебе. Малката Теодора проплаква за първи път на 2 януари в 15,30 часа.

Тя тежи 3.90 кг. и е висока 52 см. Кметът Лапчев зарадва родителите с 200лв., секретаря на общината Мария Конярова поднесе красив букет с цветя на майката Станка, а кметицата на Лозенец Мария Василева им подари торбичка с подаръци. Те пожелаха на тях и рожбата им здраве и успехи.