И днес в Казанлък беше най-топло

Мъглите в Стара Загора остават

Най-високата температура, измерена в страната днес отново е в Казанлък – плюс 17 градуса, но тя не е рекордна за тази дата там. 

Утре жълт код заради мъглата за потенциално опасни метеорологични явления е обявен за 17 области в страната, в това число Стара Загора, Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали. Прогнозата за тях е, че през по-голямата част от денонощието и в повечето райони от областите ще се задържи мъгливо. В следобедните часове, ще настъпва подобрение на видимостта.

През нощта в низините и около реките ще остане мъгливо. Над страната ще има и разкъсана висока облачност. Тихо време с минимални температури, в повечето места, между минус 2 и 3°.

Утре над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Преди обяд в ниските части на страната все още ще бъде мъгливо. В ранния следобед в Дунавската равнина, а по-късно и в Източна България ще се появи западен вятър, който постепенно ще се усили до умерен. С него мъглите в Северна и Източна България ще се вдигнат. В Южна България в следобедните часове видимостта също ще се подобри, но в отделни райони на Горнотракийската низина и по долината на Струма ще остане мъгливо и там дневните температури ще се задържат ниски 4-7°. В останалата част от страната ще са предимно между 9 и 14°, но ще има и до 17°.