НА ЖИВО: Цвети Пиронкова в играта на живота си!

Спорт

10-01-2014, 10:52

Снимка:

ЕПА

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Страхотно! Пиронкова на първи финал, грабна чек за $64,000 (ВИДЕО)

Пиронкова срещу Анжелик Кербер на финал в Сидни

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова излиза за най-важния мач в своята кариера. Симпатичната пловдивчанка е на само един двубой от спечелването на първия си трофей от веригата на WTA. След като тръгна от квалификациите, Цвети се добра до финален двубой на надпреварата в Сидни, като нейна съперничка ще поставената под номер 5 германката Ангелик Кербер.

Двете тенисистки са се срещали два пъти досега, като са си разменили и по един успех. През 2011 година Кербер печели в Насау, а през 2012-а българката стига до крайния успех в Катар.

С достигането си до финал Пиронкова има гарантирани 305 точки за ранглистата, както и чек на стойност $64 000. Ако спечели титлата, Цвети ще заработи 470 точки и $120 000. Припомняме, че за да стигне до последния мач в Сидни, родната ни тенисистка победи именити съпернички като Сара Ернани и Петра Квитова.

Двубоят може да бъде наблюдаван на живо в ефира на TВ + или чрез споделения линк.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК

25-годишната Анжелик Кербер е участвала в 8 финала на турнири от WTA до момента. Има и 3 титли, последната от която спечели в Линц миналата година. До момента в кариерата си е заработила близо $5.5 милиона от наградни фондове. Кербер е левичарка, споделя, че нейн идол е Щефи Граф, а за любим турнир определя Australian Open.