Страж на „акулите” поема към Варна

През последните два сезона Дашев бе първи избор на Димитър Димитров, особено след напускането на опитния Стоян Колев

Черно море може да привлече вратаря на Черноморец Ник Дашев – пише Varnautre. В следващите дни младият 22-годишен страж ще акостира на Тича и ще подпише договор с тима на "моряците". След като Емил Михайлов напусна варненския клуб, привличането на вратар в Черно море бе крайно наложително, който да бъде алтернатива на младежлия национал Георги Китанов.

През последните два сезона Дашев бе първи избор на Димитър Димитров, особено след напускането на опитния Стоян Колев. С привличането на сръбски страж в отбора, както и на бившия национал Стефано Кунчев обаче, титулярното място на младия вратар става проблематично. Останалите двама вратари в Черноморец са Свилен Нотев, който премина от Мастер и Янко Георгиев, който в момента лекува сериозна травма на бедрото, получена малко преди края на сезона.

Ник Дашев е роден на 13 октомври 1991 г. в София. Започва да тренира футбол в частната школа Пирин 2001 (Благоевград) на Ивайло Андонов. Наблюдаван е в няколко мача от Красимир Балъков, след което през лятото на 2009 г. преминава в юношеската формация на Черноморец (Бургас).

Към този момент Ник Дашев е единственото ново попълнение в Черно море за пролетния дял от шампионата. Както е известно клубът се раздели с 6-има свои футболисти и през сезона ще разчита на таланти от ДЮШ.