Нова мода: Подаряват дизайнерска дрога за рожден ден

Новините

11-01-2014, 06:20

Снимка:

press.mvr.bg

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хванаха дилъри на дизайнерска дрога, пласирали я като билков тамян

Има наркотици, от които някои хора губят спомените си от 3 до 5 дни, обясняват специалисти

Опасна мода се е зародила сред тийнейджърите напоследък. Младежите са започнали да си подаряват дизайнерска дрога за рожден ден или като закачка между приятели "случайно" да си пускат наркотици в питиетата, за да наблюдават реакциите си, пише в. "24 часа".

В интервю за изданието д-р Ивайло Димитров, психиатър и психотерапевт казва, че е тревожна тенденцията по отношение на нарастващата употреба на марихуана, тъй като напоследък в България се чуват все повече гласове за нейната легализация.

"Марихуаната е наркотикът, чрез който младото поколение се идентифицира. Това е неговият начин да бъде различен от родителското си поколение. Ако преди 20 години протестът на тогавашните тийнейджъри е бил с алкохол и цигари, сегашната форма на "свобода" се явява марихуаната и стимулантите", казва специалистът.

Димитров допълва, че напоследък е започнала да се появява и нова тенденция дрогата например да се прави в домашни условия, като хората сами си я приготвят.

"Ние вече не знаем колко десетки или стотици разновидности се употребяват. Всяко наркотично вещество, "произведено" от някого, си има собствена формула. Дори тези, които го произвеждат вече не знаят неговото действие. Има наркотици, от които някои хора губят спомените си от 3 до 5 дни. Понякога се стига до масови оргии, изнасилвания, всякакви форми на трафик на хора. ", посочва докторът.