Усилени ремонти в "Братя Миладинови" и "Лазур" през 2014-а

Мисия Бургас

11-01-2014, 11:30

Снимка:

община Бургас

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

35 нови паркоместа и цветарници в "Братя Миладинови"

Ще бъдат заделени средства за междублоковите пространства, вътрешноквартални улици, подмяна на тротоарни настилки и обособяване на нови паркоместа

Усилени ремонти ще текат през цялата година в комплексите "Братя Миладинови" и "Лазур" през тази година. В бюджет 2014 са заделени средства за благоустрояване на междублокови пространства, вътрешноквартални улици, подмяна на тротоарни настилки и обособяване на нови паркоместа.

Това стана ясно по време на представянето на бюджета пред жители на централните комплекси.  "На територията на  ТД "Зора" се случват едни от най - мащабните проекти, залегнали в бюджет 2014 на град Бургас. За нас е важно да направим този бюджет в диалог, да разберем вашите житейски нужди и при възможност да ги реализираме с капиталовата програма още тази година", каза зам.- кметът Йорданка Ананиева по време на обществено обсъждане.

В тази част на града ще се направи цялостна реконструкция на площад "Тройката" и прилежащите към него територии - подземна улица, нова зона за отдих, пейки, зелени площи. Остров "Св. Анастасия" ще се превърне в туристическа атракция за цялото Черноморие, която има за цел да представи по най-добър начин културно-историческото наследство на региона. Продължава изпълнението на проекта "Интегриран градски транспорт".

Целогодишна атракция за бургазлии и гостите на града ще стане т.нар. "Подземен град". За изпълнението му вече има избрана фирма. Одобрен е проектът за реконструкция на Флората. В Модерната сграда, освен експозиции на цветя, ще се провеждат различни международни изложения и събития.

По идея на гражданите ще се направи обследване и ще се вземат мерки за укрепване на пенсионерския клуб, намиращ се до бл. 2 и бл. 4 в к-с "Лазур". На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет Костантин Луков, Димитър Людиев - общински съветник, и Галина Байчева - началник отдел "Управление при кризи".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен