Ботев показа дуото от Динамо (Букурещ)

Спорт

11-01-2014, 13:46

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сърджан Лукин и Александру Куртеан вече са футболисти на тима

Ботев (Пловдив) стартира зимната си селекция с двоен трансфрен от Румъния. "Жълто-черният" клуб си осигури услугите на доскорошните футболисти на Динамо (Букурещ) Алесандру Куртеан и Серджан Лукин. Двамата пристигат в пакет в Ботев, като договорите им с клуба са за срок от 2,5 години, съобщиха на официалния сайт на клуба.

Алесандру Куртеан е роден на 27.03.1987 г. Играе като полузащитник, висок е 182 см и има силен десен крак. Юноша е румънския Газ Метан, където играе до 21-годишна възраст. След това, в продължение на 3 сезона носи екипа на Политехника Тимишоара, а от януари 2012-та преминава в Динамо Букурещ, където записва на сметката си 72 мача и 9 гола.

Серджан Лукин e роден на 04.03.1986 г. Неговият пост е централен защитник, висок е 184 см, със силен десен крак. Юноша е на Политехника Тимишоара, като за родния си клуб се състезава до лятото на 2011 г., когато преминава в Динамо Букурещ. За тима от столицата на Румъния записва 80 мача, в които бележи 4 гола. Лучин е част и от националния отбор на своята страна, където има на сметката си 9 мача и 1 гол.

Алесандру Куртеан ще наследи фланелката на Тодор Неделев и ще носи осмицата на гърба си, докато сънародникът му Серджан Лукин ще играе с номер 4.