Санкционират фирма, пробвала да кастрира куче два пъти

Новините

12-01-2014, 06:30

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургазлия отнесе 400 лв. глоба, държал домашния си любимец в мазе

Природозащитници подали сигнала

Сливенска фирма ще бъде санкционирана след като се опита да кастрира мъжко куче за втори път. Главният специалист по опaзване на околната среда към отдел "Екология" в местната администрация Марин Георгиев се натъкнал на опита за далавера след като кучето попаднало под гумите на автомобил.

Тогава природозащитници подали сигнала, усъмнявайки се, че на мъжкото куче му е правена повторна кастрация, предаде в. "Стандарт". "Ако не се бяхме намесили, щяхме да влезем в световната история на ветеринарната медицина. Оказа се, че 6 месеца по-рано същото куче е кастрирано от сливенския ветеринарен лекар д-р Мирослав Кожлеев. Той намери своя чип, поставен при първата кастрация", каза експертът.

Той направил доклад до кмета Кольо Милев. Имаме становището на цяла комисия със снимки сега, на фирмата ще бъде наложена санкция върху сумата, която тя трябва да получи по договор, кметът ще реши, обясни ветеринарният специалист.

"Ако е женско можеше да ни заблудят, но при мъжкото това няма как да се случи. За съжаление кучето в последствие умря", каза служителят на община Сливен.