Бомбата, взривила колата в Австрия, е била хвърлена отвън

При инцидента загинаха двама австрийци

 Имаме данни, че бомбата е хвърлена отвън в автомобила.

Това съобщи говорителят на полицията в австрийската столица Томас Кайблингер във връзка с инцидента, станал в малките часове на нощта, при който двама австрийски граждани загинаха в експлозия в автомобил с българска регистрация във Виена.

Друго оръжие не е открито на мястото на инцидента. В момента работим върху самоличността на двамата мъже на възраст около 50 години. По този въпрос сега нямаме достатъчно данни, подчерта Кайблингер.

По предварителна информация от полицията причина за експлозията е инцидент с ръчна граната. Според съдебните лекари жертвите имат следи от наранявания, които са характерни при експлозия.

По-рано от българското външно министерство потвърдиха официално за смъртта на двамата австрийци. Лекият автомобил марка "БМВ X5", с българска регистрация, се е взривил в 2.45 часа тази нощ във Виена. Собственик на автомобила е българска лизингова компания, а ползвател е български гражданин. Не е установена връзката между българина и двамата загинали австрийски граждани. По време на инцидента българският гражданин не е бил в автомобила.

Българското посолство във Виена е в постоянен контакт с местните власти и случаят се разследва от компетентните органи.