Удължиха разследването по петорното убийство в София

Срокът за разследване на кървавата трагедия, която разтърси страната преди година, бе удължен. Все още не е ясно защо бившият военен Васил Савов разстреля семейството си. Припомняме, че трагичният инцидент се разигра в софийския квартал Гоце Делчев. На 10 януари 2013 г. Савов уби 79-годишната си тъща, 54-годишната си жена Наташа и синовете си Владимир и Георги, на 27 и 21 години. След това мъжът сложи край на живота си.

Оказва се, че разследването е било удължено след запитване до СГС (Софийска градска прокуратура). На този етап обаче от държавното обвинение отказват да пояснят с колко и защо се удължава разследването.

В хода на разследването са открити безспорни доказателства, които са потвърдили версията за четворното убийство, последвано от самоубийство. Остава обаче неизяснена, причината за жестоката кървава касапница, сътворена от бившия служител на Министерството на отбраната.
Наследници на семейството нямат търпение да приключи разследването по случая, за да се отърват час по-скоро от фаталното жилище.

Близки до фамилията разкриха, че това не е първата трагедия. Преди три десетилетия Васил Савов изгубил по-малкия си брат, който бил затрупан от лавина под Мальовица. Няколко месеца по-късно се споминала и майка му, а веднага след това и баща му.