Осем от осем за Марица, и Казанлък падна победен

Спорт

13-01-2014, 00:43

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Жълто-сините водят в класирането с пълен актив от 24 точки

Марица (Пловдив) победи Казанлък Волей (Казанлък) в последния мач от програмата на Група Б от междинния дял на редовния сезон в женската Национална волейболна лига. Пред препълнени трибуни в зала Арсенал момичетата на Иван Петков надиграха тези на Петър Дочев с 3:0 (25:20, 25:23, 25:17) гейма след 74 минути игра.

Разпределителката на Марица Анелия Минчева направи три аса от общо пет за отбора в първия гейм, които дадоха на пловдивчанки сериозен аванс в резултата.

В средата на втория гейм градусът на напрежението в залата значително се вдигна, когато съдиите промениха свое решение след като Иван Петков вече беше извършил смяна в своя състав. Настъпи известна суматоха, която прекъсна мача за няколко минути. Все пак частта завърши с успешен пайп на Диана Малинова за крайното 25:23 в полза на пловдивчанки.

Топреализатор на срещата стана Янита Николова с 16 точки за Казанлък. Най-резултатна за победителките бе Силвана Чаушева с 13. Началният удар на Марица допринесе за успеха с цели 11 аса.

Във временното класиране пловдивчанки остават начело, непобедени вече в осем мача, като във врата им диша Левски (София), който с един изигран мач повече има същия актив от 24 точки.