Свършват местата за първолаци в елитните школа

Мисия Пловдив

13-01-2014, 08:37

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Записването на първолаци започна

В Пловдив родители напират за най-добрите училища

Девет месеца преди началото на новата учебна година местата за първолаци в елитните пловдивски школа са на привършване, пише Стандарт.

Родители с амбиции напират малчуганите им да учат в най-добрите училища, затова вече масово подават заявления за първи клас, макар децата им да са още в детските градини. От друга страна, самите школа са започнали кампанията по набиране на ученици за бъдещите първи класове. Подаването на заявления в ОУ "Антим I" тече от октомври миналата година и вече има подадени 66 молби от родители. Те са достатъчни да запълнят трите класа, които ще се обучават в първи клас от 15 септември. Вече е насрочена и първата родителска среща, която ще се проведе в началото на февруари. В ОУ "Христо Ботев" вече спира приемът на молби, тъй като има подадени 123, което е достатъчно да се запълнят петте класа.

Рекорден брой молби има подадени за ОУ "Райна Княгиня" - 170, което е повече от капацитета на школото. В другото елитно школо под тепетата - "Княз Александър I", приемът започна преди дни и вече има подадени десетки молби. От 1 март ще се приемат документи в "Алеко Константинов", където обикновено има три паралелки първолаци. Приемът на заявления за "Патриарх Евтимий" стартира на 25 февруари.