Пламен Крумов: Беройци, обичайте си отбора!

Спорт

13-01-2014, 11:30

Снимка:

Официален сайт на Берое

Автор:

Янаки Григоров

Всичко от Автора

Нямам никакъв договор с ЦСКА, даже не съм ги чувал, категоричен е бранителят

През последните дни името на Пламен Крумов е свързвано с трансфер в ЦСКА. Десният бек е един от неизменните титуляри на Берое. Днес тимът започва подготовка под Аязмото, а футболистът даде отговор на въпроса дали има предварителен договор с червените. Крумов сподели още очакванията си за предстоящия полусезон с Берое във втората половина на шампионата пред "7 дни спорт".


ВСИЧКИ НОВИНИ ЗА БЕРОЕ НА ЕДНО МЯСТО - ВИЖ ТУК!


- Пламене, днес започвате зимната подготовка. Успя ли да си починеш и да се подготвиш

за лагерната обстановка?

- Успях да си почина, същевременно играех с приятели на малки вратички. Общо взето, почивката беше много приятна. С приятелката ми посетихме Милано и гледахме дербито Интер - Милан. За щастие нашият отбор победи (б.р., Пламен Крумов е фен на Интер). Мога да кажа, че съм готов за следващия полусезон.

- Берое започва с променен състав, някои футболисти си тръгнаха, в отбора вече има нови. Какви са впечатленията ти от тях?

- За момента нямам кой знае какви впечатления. Щом ръководството им гласува доверие, значи са добри футболисти. Дано бъдат здрави и използват шансовете си по най-добрия начин, за да се развиват.

- Берое почти сигурно няма да успее да се класира в топ 7. Какво ще загуби отборът от участието си в във втората седмица?

- Ще загубим това, че няма да се изправим срещу водещи отбори. Да играем с Любимец и Гоце Делчев, без да омаловажавам отборите и футболистите, които играят там, според мен е загуба на време. Това е доста трагично и аз също изживявам това нещо.

- От отборите, с които ще играете през пролетта, си бил в Черноморец и Локомотив Сф. Как оценяваш нивото на българския футбол и как се отразява новият формат на клубовете?

- Дали е правилен, или не, в момента не е времето да коментираме формата на първенството. Недоволството от него идва от отборите в долната половина на класирането. Има своите плюсове и минуси. Лично аз мисля, че в момента за Берое този формат е неудачен. За съжаление ще играем във втората седмица, защото вариантът да стопим точките е почти невъзможен.

- По всяка вероятност ще ви бъде и по-трудно да се мотивирате за някои мачове?

- Няма да има мотивация, възможно е да няма и мачове. Не се знае, някои отбори може да не започнат първенството. Тъжно е, че правим два месеца подготовка, за да изиграем шест мача. Това е неприятното в този случай.

- Договорът ти с Берое изтича през лятото. Появи се информация, че си подписал предварителен договор с ЦСКА...

- Държа да подчертая, че нямам предварителен договор с ЦСКА. За това научих от медиите, четох във вестниците, сайтовете и гледах по телевизията. Телефонът ми не е спирал да звъни Не съм подписвал с ЦСКА и никой от ръководството на клуба не е разговарял с мен. Нямам никаква информация.

- Ти лично какво предпочиташ – да продължиш кариерата си в България, или в чужбина?

- Искам да продължа развитието си в чужбина. Мисля, че там най-добре оценяват футболистите. Вече съм на 28 години, дошло е и моето време да играя повече време в чужбина. Дано това стане по-скоро.

- Преди да дойдеш в Берое, игра в румънския Конкордия. Как приемат в чужбина чуждестранните футболисти?

- В България чужденците прекалено рано ги възхваляваме, докато в чужбина не е така. Трябва първо да се докажеш и да покажеш, че си важен за отбора, че си в гръбнака на тима и си важен играч. Чак тогава започват да те възхваляват. Тук нещата са малко по-объркани и това е жалкото в случая.

- Какво искаш да пожелаеш на феновете?

- На първо място нека бъдат здрави. Нека не спират да ни подкрепят, както са го правили досега - във всеки един момент. Откакто съм в отбора, усещам подкрепата и съм я заслужил с показаното на терена. Искам да им кажа едно огромно благодаря за всичко досега. Нека продължават в същия дух, независимо в коя седмица е Берое.