Светът обяви трансфера на Джофри в Ботев

Спорт

13-01-2014, 11:31

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Минавам прегледи и подписвам за 2,5 години, призна самият холандец

Световната електронна енциклопедия – Уикипедия, вече обяви официално трансфера на Джофри Кастилион в Ботев (Пд), видя Plovdivutre.bg. Роденият на 25 май 1991 година нападател се счита за играч на жълто-черните.

Холандецът е юноша на Аякс, но има едва 1 мач за родния си клуб. Той вече е в лагера на канарите в Кипър и днес ще премине медицински прегледи.

"Минавам прегледите и ако всичко е наред, подписвам за 2,5 години. Ботев играе на най-високо ниво и е клуб, който ще се бори за титлата. Хората тук са много амбициозни", заяви Кастилион пред холандските медии преди отпътуването си за Острова на Афродита.

"Ботев" има големи планове и ще бъдат привлечени още няколко класни играчи. Клубът ще изгражда нов стадион, който ще струва 50 милиона евро, който ще бъде за 23 000 зрители и има една от най-добрите бази в България", допълни мениджърът на холандеца Хъмфри Нийман.

Plovdivutre.bg припомня, че в кариерата си Джофри Кастилион е играл още за Валвайк (29 мача с 6 гола), Хераклес (30 мача с 3 гола) и втория състав на Аякс (6 мача с 1 гол). Има общо 18 мача и 12 гола за юношеските национални гарнитури на Холандия.