Зелена светлина за пътната маркировка

Общината подписва тригодишен договор за маркировка

Пловдив спечели окончателно делото за маркировката в града. Пета поредна инстанция – Върховният административен съд, отсъди в полза на общината и вече може да се пристъпи към сключване на договор за изпълнение, съобщи Иван Тотев.

Общата стойност за тригодишния договор е в размер на 540 000 лева. Първата година сумата е най-голяма – 250 000 лева. Маркировката ще е термопластик, като гаранцията й е 4 години. Покрай подновяването й се предвиждат и промени на някои кръстовища в града.

Продължава поставянето и на антипаркинг колчета. Поръчани са още 500 такива, като се надяват с монтирането им да запазят тротоарите в Пловдив. Заместник-кметът по транспорта Александър Държиков обяви, че окончателното оформление на колчетата ще завърши напролет, след като бъдат поставени навсякъде.

В края на месеца общината ще отвори и офертите за ремонт на надлез Скобелева майка. Подаването на документи за участие в конкурса продължава до 28 януари, а на 29-ти те ще бъдат ясни. Стойността на процедурата е 4 милиона лева, като в тях влиза и преасфалтирането на булевард „Освобождение” до Скобелева майка. Предвижда се и подмяна на осветлението на пътния възел.

Скоро 4 улици в Капана ще бъдат превърнати в пешеходни зони. Заместник-кметът Държиков уточни, че става въпрос за пресечките, които се намират между „Райко Даскалов“ и „Йоаким Груев“. Предстои и изграждането на нов общински паркинг на ул. „Павел Куртевич“. Той ще има капацитет от 30 автомобила.