50-те най-добри снимки на National Geographic идват в Стара Загора

Стара Загора Лайф

13-01-2014, 17:46

Снимка:

National Geographic

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

На 15 януари (сряда) ще бъде открита изложба със „златна” фото селекция на National Geographic.

Изложбата ще представи част от най-добрите фотоси, собственост на National  Geographic в неговата 125-годишна история, запечатала лица, места и мигове, превърнали се в емблема на каузи, народи и държави.
Снимките, които ще бъдат изложени в Mall Galleria, са подбрани от главния редактор на списанието Крис Джоунс и сред тях са добилите световна известност снимки на „Афганистанско момиче” на Стив Маккъри, спиращата дъха снимка на Ник Никълс с приматологa Джейн Гудол и нейното шимпанзе, уникалният поглед към Мека на Томас Аберкромби и много други, красили кориците на световното списание.
Откриването на „златната” фото експозиция на Mall Galleria Стара Загора и National Geographic ще се състои на 15-ти януари от 17:00 часа. Достъпът до нея ще е само с желание и чифт красиви очи, 7 дни в седмицата от 10:00 ч. до 22:00 часа.

Заедно с откриването на изложбата "50 най-добри снимки на NG" организаторите дават старт и на отборния конкурс „Моят град през моите очи”, в който могат да се включат деца и младежи от 2 до 18-годишна възраст. Децата от детските градини ще имат за задача да изобретят тематична арт инсталация или апликация по време на организирана от мола на 25-ти януари от 11:30 ч. на ниво 2 работилничка под надслов „Моят град през моите очи". По-големите – от 7 до 18-годишни, ще трябва да се вживеят като истински професионални фотографи и да заснемат онова, което най-много ги впечатлява в Стара Загора, след което по време на работилничката да изработят тематичен колаж от снимките на всички участници в отбора.
Своеобразната също „златна” колекция от детски погледи върху родното място ще се бори за зрителското одобрение чрез гласуване тук, във Facebook страницата на мола. Онлайн вотът за арт инсталация и колаж на тема „Моят град през моите очи“ ще протече от 26 януари до 1 февруари 2014 г. включително. На 2-ри февруари 2014 г. ще бъдат обявени и наградени двата отбора победители- по един във възрастова група, чиито арт инсталация и колаж са спечелили най-много гласове. Наградите за двете първи места са цифров фотоапарат с фотопринтер Canon, а всички участници в работилничката ще получат грамота и брандиран подарък.