ПловдивУтре: 14 януари

Мисия Пловдив

13-01-2014, 17:48

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в града и региона

Утре времето застудява. В Пловдив максималната температура ще бъде 7 градуса, минималната -1.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА В ПЛОВДИВ

Поклонението пред тленните останки на художника Кольо Карамфилов ще е утре от 11 часа в Градската художествена галерия.

Погребението е предвидено за същия ден, около 13 ч. на Централни гробища. Художникът почина на 11 януари след усложнение от перитонит. Само преди месец той навърши 50 години.

На 14 януари в 10.00 часа кметът Иван Тотев ще даде старт на третия етап от ремонта на улица "Димитър Талев".

Утре за "Столипиново" е голям празник. Ромите посрещат своята Нова година. Денят е известен като Банго Васил (Василица). Тържествата в пловдивския квартал започват в 11 часа пред офиса на фондация Рома на ул. "Ландос". Всяка година по традиция се разиграва томбола, като най-голямата награда е петел. И тази година циганският празник няма да мине без конкурса "Мис Чае Шукарие", в който участват най-красивите момичета от квартала. За доброто настроение ще свири оркестър "Рома".

РИОСВ-Пловдив представя резултатите от изпълнението на проекта "Разработване на план за управление на защитена зона за опазване на птиците по Натура 2000 "Оризища Цалапица".

Инспекцията прави пресконференция във вторник от 14.00 часа в Информационния център на ведомството. Проектът е на стойност 265 521,00 лв и се финансира по оперативна програма "Околна среда".

В защитената зона "Оризища Цалапица" са установени 46 вида птици, от които 10 са включени в Червената книга на България, а 23 вида имат европейско природозащитно значение.

Утре в БТА в 10.30 часа ще се състои пресконференция по проект "Защитено жилище - Раковски".

Жителите на Съединение ще празнуват обичаите "Куди" и "Сурва". На 14 януари, от 13,30 часа в центъра на града ще се извие голямо хоро. На този ден всеки е длъжен да излезе и да играе за здраве и успех през годината. Децата сурвакат по-възрастните, а те им дават в замяна лакомства.

Алфонсо Серджо е популярен италиански илюзионист от Кава, Неапол. Той ще пристигне в Асеновград за благотворителното си  магическо шоу при възпитаниците на ДЦДУ. Магическата среща ще се състои утре /14.01./ в Дневния център за деца с увреждания от 13:00 ч.. Магът, заедно със своята невероятна асистентка ще забавляват малчуганите с уникалните  си фокуси и магии.

Във вторник на кино

Вълкът от Уолстрийт (2013) Премиера

Джъстин и рицарите на честта (2013) Премиера, озвучен на български език

На театър

То беше чучулига, Жулиета, 19 часа, Драматичен театър Николай О. Масалитинов