Зелените площи в градската среда правят хората щастливи

Животът

14-01-2014, 00:21

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Зелените площи в градската среда правят хората щастливи. Това показва проучване на британски учени. Наличието на повече паркове и градини в градовете имат изключително благоприятно влияние върху хората и настроенията им. Освен това позитивите са дълготрайни, пише EkipNews.bg.

Хората, които живеят на места, които са по-зелени, рядко страдат от депресия и тревожност и са по-здрави физически. Причината за това е, че тези хора се притесняват по-малко и са по-комуникативни.
За да са щастливи, често хората се стремят към повишение в работата или по-висока заплата. Дори и да постигнат тези си цели, те са щастливи само за кратко. Обикновено положителното настроение продължава в рамките на шест месеца или година, установяват учените. След това хората отново са неудовлетворени от живота си. Тези, които обаче живеят близко до парк или градина, са много по-щастливи и то за дълго време. Разходката сред природата, пикник с приятелите, карането на колело в парка се оказват много по-важни за чувството на благополучие и щастие, показва проучването.