Части от София остават без вода утре

Заради ремонтни дейности, утре в някой части на столицата няма да има вода

На 15 януари (сряда), във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по бул. „Никола Мушанов” в кв. „Красна поляна-3”, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по бул. „Никола Мушанов” - от ул. „Рижки проход” до ул. „Блага вест”.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури водоноска на бул. „Никола Мушанов”.


На 15 януари, във връзка с монтаж на водомерен възел в кв. „Симеоново”, в.з. „Мария Магдалена”, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 19.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на комплекс „Манастирите”, комплекс „Витоша парк”, комплекс „Витоша ризорт”, в.з. „Малинова долина” от ул. 192 до ул. 206, ул. 82 и ул. „Бистришко шосе” - от Околовръстен път до ул. 205, лифт „Симеоново”.


При продължителност на ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване на площада пред лифт „Симеоново”; във в.з. „Малинова долина” на кръстовището на ул. 196 и ул. „Бистришко шосе”.


На 15 януари, във връзка с изграждане на ново сградно водопроводно отклонение в кв. „Княжево”, местността „Карпузица” се налага спиране на водоподаването от 12.00 до 18.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Евлия Челеби” - от ул. „Дамяница” до ул. „Всеволод Гаршин” и на ул. „Всеволод Гаршин”8. При продължителност на ремонтните дейности „Софийска вода” ще осигури водоноска на кръстовището на ул. „Евелия Челеби” и ул. „Дамяница”.

На 15 януари, във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение в кв. „Модерно предградие”, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 15.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Европа” - от ул. 722 до шосе Банкя,  кв. „Модерно предградие”, кв. „Република-1”, кв. „Република-2”, кв. „Толева махала”, Окръжно ВиК Божурище, кв. „Трънска махала”.


При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски в кв. „Република-2” до хотел „Трафи Ем” и на бул. „Европа”138, обществена кухня в двора на слепите.


След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района, ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.


Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.


Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода” на телефон 0700 12121. „Софийска вода” предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства. Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.