Мъри вади 1 млн. евро за тунизиец, той струва два пъти повече

Спорт

14-01-2014, 12:11

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ботев чупи трансферен рекорд, ако вземе нападателя Хамза Юнес

Ботев Пд се готви да счупи рекорда за входящ трансфер не само на клуба, но и в България. Пловдивчани вадят оферта от 1 млн. евро за нападателя на румънския Петролул Плоещ Хамза Юнес, твърди "7 дни спорт".

27-годишният тунизийски щурмовак е горещо желан от треньора на канарчетата Станимир Стоилов. Специалистът се опитваше да уреди трансфера на Хамза още от преди Нова година, когато замина за преговори с тима от северната ни съседка. Лично Мъри и асистентът му Цанко Цветанов са гледали на живо изявите на Юнес и са впечатлени от качествата му.

В досегашните си 52 срещи с екипа на Жълтите вълци от Румъния Юнес е забил 34 гола . От началото на сезона във всички турнири, в които участваше Петролул Плоещ, нападателят е взел участие в 19 мача, като в тях е вкарал 12 попадения, а има и две асистенции на сметката си.

Plovdivutre.bg обаче установи, че според авторитетния немски сайт transfermarkt.de цената на Юнес в момента е 2 350 000 евро. Това всъщност е над два пъти повече от сумата, която жълто-черните уж са готови да платят за нападателя. Той има договор с румънския клуб до 30 юни 2015 година.