Благоевградчанин опитал да изведе нелегално иракски гражданин през Дуранкулак

Крими

14-01-2014, 13:57

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Същият е заловен с фалшиви долари

Апелативният съд във Варна определи мярка за неотклонение „подписка“ за Петър Черкезов, обвиняем по досъдебно производство на „Гранична полиция” - Генерал Тошево за притежание на фалшиви банкноти с номинал по 100 щатски долара.

49 годишният благоевградчанин обаче ще продължи да пребивава в ареста, където търпи най-тежката мярка „задържане под стража“ определена по друго досъдебно производство от съда в Каварна.

Петър Черкезов бил задържан на 6 октомври миналата година на ГКПП Дуранкулак, при опит да изведе нелегално от страната иракски гражданин, представящ се за сириец. Граничните власти иззели при обиск от автомобила на Черкезов 36 банкноти с номинал от по 100 щ.д., бутилка с бяла течност, която при полевия тест показала наличие на амфетамини. Материалите по това разследване били разделени на две. Досъдебното производство за опит за нелегално извеждане на Кусай Фадел Абас било образувано в ГПУ Каварна. Именно тогава е определена и първоначалната мярка за неотклонение на Черкезов „задържане под стража“.

 

През декември миналата година обвиняемият бил привлечен и по досъдебно производство на ГПУ Генерал Тошева, свързани с пренасянето през граница на фалшивите 100 доларови банкноти. За това престъпление Добричкият окръжен съд на свой ред определил на Черкезов също най-тежката мярка за процесуална принуда, която днес бе обжалвана пред втората съдебна инстанция.

 Варненският апелативен съд отмени задържането под стража, определено от Окръжен съд Добрич и определи „подписка“ за Черкезов, който ще продължи да пребивава в ареста, заради опита да изведе нелегално от страната иракски гражданин.