Неявяване на вещи лица отложи дело за смърт на пътя

В насроченото за днес заседание по делото в Окръжен съд – Бургас трябваше да изслуша вещите лица, изготвили автотехнически експертизи

Неявяване на вещи лица стана причина Окръжен съд – Бургас да отложи наказателното дело срещу Димитър Петров, съпруг на екс депутатката Вяра Петрова, от Карнобат. Той е подсъдим по обвинение за това, че на 14.08.2010г. на път от гр. Бургас по посока на гр. Созопол на 150 метра след бензиностанция "Пода" при управление на моторно превозно средство - лек автомобил "Форд Фокус", предприемайки маневра изпреварване в нарушение на правилата за движение по Закона за движение по пътищата и Правилника за неговото приложение, и е навлязъл в платното за насрещно движение, при което последвал челен кос удар в дясната лента по посока на гр. Бургас с насрещно движещ се лек автомобил "Шкода Фелиция",като с деянието си по непредпазливост причинил смъртта на водача му, както и средна телесна повреда на пътник на задната седалка на "Форда", довела до трайно затруднение движението на десен горен крайник за срок от около 3 месеца при обичаен ход на оздравителния процес.

В насроченото за днес заседание по делото в Окръжен съд – Бургас трябваше да изслуша вещите лица, изготвили автотехнически експертизи. Съдът докладва постъпилите молби от две вещи лица за отлагане на делото, тъй като не могат да се явят. Едното от тях посочва служебна ангажираност, а другото – необходимост от медицинско лечение.

Окръжен съд – Бургас отложи делото за 14.02.2014 г. и разпореди вещите лица, да представят доказателства за причините за неявяването им, въпреки редовното им призоваване за съдебното заседание днес.