За две седмици - близо 400 декларираха доходи в НАП

Парите

14-01-2014, 15:15

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Срокът е до 30 април

385 лица от Пловдив и региона са обявили доходите си за две седмици от старта на новата данъчна кампания. 65 от тях са го направили по интернет с електронен подпис, което им дава възможност да намалят с 5% дължимия данък за довнасяне. Останалите 320 души са посетили НАП лично.

Всички данъци и осигурителни вноски с изключение на тези за допълнително задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО) се плащат по една единствена банкова сметка, напомня още НАП Пловдив. При превод на пари към бюджета се попълват само два кода за вид плащане - 11 11 11 (при плащания за данъци и осигуровки) и 58 11 11 (при плащания за ДЗПО). Не е необходимо и попълването на изрично основание за плащане, тъй като погасяването на задълженията към хазната става според датата на възникването им.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в Call-центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.

Срокът за подаване изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен