Гръцки колос вади 2 милиона за Бербатов

Гръцкият гранд ПАОК (Солун) е отправил оферта към Фулъм за българския нападател Димитър Бербатов

От погрешни тълкувания на действителните намерения на бившия лидер на БСП и бивш президент на България са пострадали не един и двама дейци не само на левицата, но и на други партии, част от които заради това съвсем изчезнаха.

Слух обиколи медиите и предизвика буря от интерпретации. Първанов щял да прави БСП-2 и да се яви на евроизборите с отделна листа. Повод е поредният опит на бившия президент да рестартира своя граждански проект, наречен АБВ.

В коментарите правят впечатление две неща. Първо, акцентът се поставя върху „новината“, че Първанов цепи БСП преди важните за партията избори за Европейски парламент. Второ, на сбирката отказали да дойдат много от поканените. (Някои коментират и избраната дата - 10 януари, но за това по-нататък.)

Първото се подсилва от факта, че преди около месец двайсетина души шумно напуснаха БСП начело с емблематичната фигура на Татяна Дончева. Изявление в този смисъл обаче не е направено от участниците в сбирката на АБВ. Тъкмо напротив, и Първанов, и Румен Петков, и дори Ивайло Калфин, който не е член на БСП, всячески и енергично опровергават твърдението, че имат намерение да правят нова партия. Остава да повярваме в абсурдната идея, че те няма да напуснат БСП, но на изборите ще подкрепят листата на Татяна Дончева.

Колкото до „масовото“ отсъствие на повечето от поканените, нещата са изцяло в полето на догадките. Цитират се имена на депутати и даже на министри, но почти сигурно е, че на цитираните не им е минавало и през ум да участват в подобна инициатива, дори и да са ги поканили.

Хайде да си говорим честно, никой не е имал намерение да цепи БСП. Сбирката на популярните критици на ръководството на партията е огласила единствено оценка по повод скандалния казус „Волен Сидеров“. Това е поредното дърпане за опашката на БСП - да се произнесе за нещо, по което тече активен граждански дебат. И позицията на АБВ за скандала със сигурност се припокрива с оценката на повечето български граждани и членове на БСП. Ако някои от ръководството на БСП реагираха нервно, то не е от несъгласие с тази позиция, а само защото тя е огласена малко преди заседание на Националния партиен съвет.

Димитър Бербатов може да заиграе съвсем близо до родния Благоевград. Президентът на ПАОК Солун Иван Савидис е отправил оферта към Фулъм за българския таран.

Според местното издание „Метроспорт", „черно-белите" са готови да предложат 2 милиона евро на Бербо.

В материала на вестник "Верея" пък се казва, че мисията за ПАОК изглежда много трудна да привлече звезда от ранга на Бербатов, който да дойде в гръцката лига и то за отбор, който дори не играе в Шампионската лига.

„Какво би могъл да предложи ПАОК на Бербатов?! Много пари и съвсем близко до дома работно място, което вероятно е добра идея за него".

Самият Иван Савидис е заявил, че лично ще се заеме с тази цел, а до момента е показал, че когато той иска един футболист, обикновено го получава. Няколко отбора са в индиректна битка за българина, пишат още гръцките медии, които цитират Арсенал, а от последните дни и Тотнъм, както и двата турски клуба Галатасарай и Трабзонспор.

Преди няколко дни пък мениджърът на Фулъм Рене Мюленстеен заяви, че няма информация за желание от страна на българина да напусне. Скептично се изказва и електронното издание Sport24.gr, което определя информацията така "ПАОК мечтае за Бербатов".

"СпортДог" пък пише, че ако действително ''черно-белите'' от Солун имат желание на всяка цена да се сборят за подписа на голмайстора на България за всички времена, най-добре е да не афишират в момента офертата си, а да изчакат по-късен период на трансферния период.

 

Още спортни новини четете в Sportonline.bg