Пловдивските Ранобудни посрещат депутатите

Студенти и граждани се събират за първия работен ден на народните представители

Дойде време и депутатите да се завърнат на работните си места. След дълга и сладка ваканция, още на първия работен ден, те ще бъдат посрещнати подобаващо. Ранобудните, както и хора от цялата страна, се събират днес от 9 часа пред сградата на Народното събрание. Но не, за да кажат "Добре дошли отново", а по-скоро "Връщайте се там, откъдето дойдохте!

Няма организирана група от Пловдив, но все пак има хора, които са предявили желание и ще отпътуват за столицата, каза за Plovdivutre.bg Павел Начев – активен протестиращ студент от ПУ. Той допълни, че на събранието в София вчера те са обсъждали бъдещи нови акции, протестни действия и срещи на кръгла маса.

Ранобудните взеха решение за падане на окупацията и на Софийския университет. Според тях тази форма на протест вече не е ефективна, а аулата се е превърнала в чакалня за оставка. "Формата на протест трябва да се промени, но борбата продължава. Не прекратяваме нашата борба по никакъв начин", категорични са те.

Студентите обясниха, че прехвърлят дейността си на други места и подчертаха, че "Народното събрание остава единствената окупирана сграда в страната."

Акцията днес е озаглавена "Мирно и стилно посрещане на депутатите". До момента в социалната мрежа участие са потвърдили над 1000 човека.  

"Продължаваме на 15-ти. Ще гледаме да сме в камерен състав, че да е по-спокойно и просторно, а не да се бутаме! Трябва да сме внимателни да няма инциденти, защото в други сбирки се е случвало някои господа или дами да си разлеят коктейла. Внимавайте! Изискани сме, все пак!", приканват организатори.