Смешни присъди за трима, пласирали малолетни проститутки

Крими

15-01-2014, 11:35

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Въртели 11 момичета в сложна схема

Съдът в Пловдив тикна зад решетките трима, пласирали момичета за проститутки.

Калин Витанов беше осъден на ТРИ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ПРИ ПЪРВОНАЧАЛЕН ОБЩ РЕЖИМ и ГЛОБА в размер на 10 000 лв.

Атанас Нушев и Георги Маджаров пък отнесоха по ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА УСЛОВНО С ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК и ГЛОБА в размер на по 5000 лв.

Те са признати за виновни в това, че в периода от декември 2012 г. до 09.02.2013 г. са принуждавали 11 момичета да правят секс с корестна цел. Част от жертвите им не са навършили 18 години, поясняват от съда.

Калин Витанов осъществявал престъпна дейност, като бил сводник на няколко момичета - проститутки. Същият вече имал изградено добро име и контакти в бранша. Държал се добре с момичетата и не упражнявал принуда спрямо тях. По този начин запазил голяма част от жените, с които работел. Подсъдимият вербувал момичетата с изгодни условия за съвместна работа, като обещавал и давал на всяко момиче 50% от това, което е заработила чрез предоставяне на сексуални услуги. Витанов дал гласност, чрез свои приятели и познати, че търси жени, които да работят като проститутки и компаньонки за него. Много момичета, желаещи да продават тялото си, потърсили контакт с него, като при съвместните им срещи Витанов ги подкрепял и окуражавал в желанието им да проституират. Някои от тях били студентки. Цените за сексуалните услуги се определяли от Витанов и били между 100 и 200 лева на час в зависимост от клиента и неговите предпочитания, като деляли печалбата на половина. За таксито, което ги разкарвало по адресите тарифата била 10-20 лева, като последната се заплащала от клиента.

Атанас Нушев работел като таксиметров шофьор. Георги Маджаров бил съпруг на сестра му. Тъй като Витанов нямал физическата възможност в определени моменти да закара работещите за него проститутки до адресите на клиентите, същия се нуждаел от помагачи. Затова предложил на Георги Маджаров и Атанас Нушев да им се обажда да карат проститутките на определени адреси, да получават парите  от клиента и да му ги предават, като им обещал за това да им заплаща добре.

Механизмът на извършване на деянието се осъществявал по следния начин: Витанов напечатал множество визитни картички със снимки на голи жени от едната им страна, посочен телефонен номер – и ги разпространил по хотели и таксиметрови фирми. Същият уговорил и предоставял процент на администратор-рецепционистите на хотелите и шофьорите, които при проявен интерес от клиентите предлагали неговите услуги. По този начин мъжете, търсещи секс услуги се свързвали с подсъдимия. Последният приемал поръчката, след което се обаждал на някое от момичетата, което в момента работело, като лично той с автомобила си  Мерцедес или чрез Нушев или Маджаров я закарвал до адреса, посочен от клиента. Уговорената сума клиентът заплащал предварително на отишлия на място шофьор или на момичето, като обикновено за един час стандартен секс цената била между 80 и 100 лева.  Витанов заплащал на момичетата след изпълнение на поръчката или след приключване на работната им смяна.  На таксиметровите шофьори Витанов плащал различно, в зависимост от курса, който същите изпълнявали, извън тарифите за таксиметровите услуги. Адресите, на които проститутките извършвали сексуалното обслужване били посочвани от клиентите, като основно били различни хотелски стаи и по-рядко - частни домове.

Делото бе разгледано по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимите признават изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото им обвинение, поради което му се налага по – ниско наказание.

Присъдата подлежи на обжалване  в 15 дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.