Юношите започват заедно с елитната „А” група, „Б” и „В” ешелоните - през март

Спорт

15-01-2014, 13:46

Снимка:

Пресслужба Черноморец

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нафтата започва с 5-има юноши

И малките "акули" стартираха подготовката си

Първенствата в родните дивизии се очаква да приключат през втората половина на месец май

Пролетният полусезон в Елитните юношески групи до 17 и 19 години най-вероятно ще стартира заедно с началото на първенството в А футболната ни група. Това са и най-рано стартиращите първенства в системата на БФС. Дано само и атмосферните условия са благоприятни за провеждане на футболни срещи, за да се избягнат нежелани контузии у младите състезатели. Обикновено досега те стартираха първенствата си в началото на март, но заради началото на Световното първенство в началото на юни и техните срещи се изтеглят за по-ранни дати.

Отборът на юношите до 17 години на Черноморец заема 7-мо място в класирането и при един добър старт би могъл да се придвижи без проблеми сред първите 6 отбора, дори да атакува и предно класиране. 19 годишните „акули” също са седми във временното подреждане и също запазват шансове за по-предно класиране. И двете формации на Черноморец започнаха подготовка преди седмица.

Също така стана ясно, че „Б” и „В” групите започват своята заключителна надпревара през март, затова и подготовката на някои от отборите в тези дивизии все още не е започнала. И трите отбора от бургаски регион обаче, които имат сериозни амбиции за добро класиране в третия ешелон вече започнаха тренировки, а някои от тях ( Мастер и Созопол) дори изиграха първи контроли, независимо от ранния етап на подготовката, в който се намират.

Първенствата в родните дивизии се очаква да приключат през втората половина на месец май.