Съдят фотограф, снимал гола мадама (СНИМКИ)

Собствениците на Емпейър Стейт билдинг съдят фотографа за топлес снимки на кулата

Срещу фотограф, който направил няколко снимки на гола до кръста жена под върха на Емпайър Стейт Билдинг, е заведено дело за 1,1 милиона долара от собственика на кулата.

Модният фотограф Алън Хенсън твърди, че снимките на модела Шелби Картър на наблюдателната тераса са били за лична употреба и дори са били заснети с мобилния му телефон. Въпреки това, от кулата са завели иск в размер на близо милион и 100 хиляди долара с обвинението, че той не е имал разрешение да снима там. Освен това ищците твърдят, че кулата е любимо място за разходка на много семейства и появяването на топлес-модел е неприемливо.

Ветеранът от войната в Ирак Хенсън снимал тексаския модел на 86-тия етаж на Емпейър Стейт Билдинг на 9 август, когато е пикът на отпускарския сезон. В кадър се виждат и туристи, които също се наслаждават на гледката. Според Хенсън, снимките не са правени, за да бъдат продавани, като дори някои от посетителите също са снимали Шелби. Освен това по думите му в момента на заснемането наоколо не е имало деца.