Йордан Атанасов представя 13-та си книга с поезия

Стара Загора Лайф

16-01-2014, 09:00

Снимка:

www2.burglib.org

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Старозагорският поет Йордан Атанасов, главен редактор на единствения извънстоличен литературен вестник „Литературен глас“,ще представи последната си, 13-а поред, поетична книга „Машина за чистота“.

Премиерата на 21 януари от 18.00 часа в залата на Регионалната библиотека „Захари Княжески“ е посветена на 25-та годишнина на Народно читалище „Даскал Петър Иванов-1988“, на което Атанасов вече 8 години е председател, а преди това секретар.
В книгата, която има антологичен характер, освен стихове, авторът, който миналата година навърши 70-годишна възраст, е включил и две поеми – „Душата се завръща“ и поема,посветена на Апостола на свободата Левски. Книгата съдържа и отзиви от критици, поети и др. за неговото творчество.
В „Машина за чистота“ авторът е събрал, както част от най-добрите свои творби от последните 15 години - тези, които най-добре представят неговата душевност и свят, така и най-новите си поетически търсения и вдъхновения. Темите са актуални и съвременни – за неизменните житейските радости и проблеми, за красотата и величието на природата, за любовта и приятелството.
Йордан Атанасов е съставител и на две антологии, както и автор на романа „Хамовото семе“.