Емил Тодоров –Зелето стана шеф на детската академия в Балчик

Спорт

16-01-2014, 10:53

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зелето, Стъки и Трико се събират в Балчик

В края на месеца за две седмици пристига отборът на "Арарат" Ереван, който ще участва в "Албена къп" 2014

Известният бургаски футболист от близкото минало Емил Димитров, когото привържениците на футбола познават с прякора Зелето, от 1 януари е назначен за Директор на детско – юношеската академия в Балчик. В школата тренират повече от 80 деца, а Общината полага специални грижи за най-малките футболисти, като им е осигурила специален терен, на който да се готвят при най-добри условия.

Бургазлията от години живее в северния морски град, където е започнал собствен бизнес. Много отбори от страната отсядат за лагери и подготовка преди мач в кокетния хотел на Зелето в центъра на града до морето. През минали сезони и двата бургаски футболни клуба – Нефтохимик и Черноморец предпочетоха спокойствието на Балчик за кратки лагери преди мачовете си срещу Калиакра (Каварна). Тук отсядат и много отбори от страната, които имат срещи в региона.

Преди дни на едноседмичен подготвителен лагер в Балчик са били деца от румънски футболен клуб, а в края на месеца за две седмици пристига отборът на "Арарат" Ереван. Арменският тим е предпочел да се подготвя по българското Черноморие като наред с това ще вземе участие и в традиционния турнир Албена къп от 2-ри до 12-ти февруари.