Какво да очакваме в столичните театри?

Вижте какви постановки ще се играят днес в софийските театри

Тази вечер представленията в афиша на Народния театър „Иван Вазов“ са три.

 От 19.00 часа на голяма сцена можете да гледате спектакъла на Мариус Куркински „С любовта шега не бива“. По същото време на камерна сцена ви очаква постановката на Явор Гърдев „Ръкомахане в Спокан“.

В 19.30 часа на сцена на четвъртия етаж Биляна Петринска и Николай Урумов ще представят драматичната комедия на Иван Радоев „Кълбовидна мълния“.

„Малка пиеса за детска стая“ от Яна Борисова е предложението на театър 199, а началният час е 19.30. Софийската опера пък ще представи от 19.00 часа „Бал с маски“ от Джузепе Верди.
Две са представленията за днес на Сатиричният театър. В 19.30 часа на голяма сцена започва „Златният телец“ от Юрий Дачев. Драматизацията се основава на мотиви от романа на Илф и Петров и предлага оригинална трактовка на сюжета. Калин Врачански е в ролята на Остап Бендер, а в бандитската му шайка са Йорданка Стефанова, Пламен Великов и Мартин Каров. По същото време на камерна сцена започва моноспектакълът на Димитър Живков „Тиква“.
От 19.00 часа, в Музикалния театър балет „Арабеск“ ви кани на новия си спектакъл „Viva la classica” – съвременен поглед към три шедьовъра на класическия балетен репертоар – „Лебедово езеро” на П.И.Чайковски, „Дон Кихот”на Рихард Щраус и „Баядерка” на Лудвиг Минкус. Три различни гледни точки в хореографията на Анна Донева, Боряна Сечанова и Татяна Соколова. Сценография и костюми - Ася Стоименова, Пламена Дичева и Ива Павлова.