Изграждат ново кръгово кръстовище до Стоматологията

Мисия Добрич

16-01-2014, 11:51

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Община Добрич стартира публично обсъждане на идеята

Община Добрич планира изграждане на кръгово движение на кръстовището на ул. „Отец Паисий" с ул. „Батак" и ул. „Димитър Петков".

Промяната е във връзка с националната стратегия за безопасност на пътя, а дейността на Община град Добрич и през 2014 година е насочена към продължаване работата по изграждане на по-безопасна пътна инфраструктура. Като мотив за изграждане на кръгово движение на кръстовището до Стоматологията, от общината посочват, че то се явява като най-натоварено и невралгично място в града при ежедневно търсения достъп от граждани и гости на града, до позицираните държавни и общински институции в тази централна част на града.
Община Добрич стартира публично обсъждане на идеята. На сайта на общината е представена разработката на „Трансконсулт – 22" ООД за организиране на движението в обхвата на въпросното кръстовище, посредством изграждане на кръгово кръстовище.
Отзиви и мнения по предложения проект могат да се правят на официалната електронна поща на Община град Добрич dobrich@dobrich.bg; електронната поща за сигнали и предложения - priemna@dobrich.bg и в Центъра за услуги и информация, работно място № 4 в срок до 31.01.2014 г.