Адвокатка опита да подкупи прокурор по дело за наркотици

След повдигане на обвинение срещу подсъдимия, тя започнала да иска суми за подарък на прокурора

Новозагорска юристка се изправи пред състав на Бургаския окръжен съд по обвинения за подкуп на прокурор. Мариела Стефанова е подсъдима по обвинителен акт за това, че за периода от месец февруари до 02.03.2013 г., в гр. Нова Загора, е поискала от подсъдим по наказателно дело по описа на Окръжен съд – Сливен, сумата от 8 000 лв. и приела от него сумата от 2 500 лв., които суми не й се следват, за да упражни влияние при вземането на решение от длъжностно лице - прокурор в Окръжна прокуратура - Сливен, във връзка със службата му.

Според обвинителния акт Стефанова била ангажирана с наказателно дело срещу пострадалия от досъдебната му фаза. След повдигане на обвинение срещу него, подсъдимата започнала да иска суми за подарък на прокурора с мотив, клиентът й да не бъде осъден. Клиентът на новозагорската юристка бил обвиняем по дело за разпространение на наркотици. След като предал 1000 лв. да отърве кожата, юристката поискала още толкова. Тогава мъжът се усъмнил и сам признал за схемата на неговата защита.

Пред Окръжен съд – Бургас днес пострадалият заяви, че не желае да се конституира като частен обвинител и граждански ищец. Съдът изслуша призованите по делото пет свидетели.

Процесът ще продължи на 20.02.2014 г. с изслушване на две вещи лица, изготвили техническа експертиза. Те са уведомили съда, че не могат да се явят в съдебното заседание днес поради служебна ангажираност.