Закопчаха млад шофьор, прегазил жена и избягал

Органите на реда задържаха 18-годишен шофьор, който блъснал жена на пътя и избягал от местопроизшествието

След активно среднощно издирване полицаи от Пирдоп хванаха водача, причинил катастрофата, която убила 51-годишна жена.

 Около 20:30 часа униформен служител от полицейския участък в Копривщица забелязал на пътното платно в посока Стрелча неподвижното тяло на жената.

След като уведомил колегите си от районното управление в Пирдоп, дежурна оперативна група пристигнала на място и извършила оглед. По тялото на жената били открити множество рани, получени по първоначални данни вследствие на претърпяно пътнотранспортно произшествие. Причинителят на катастрофата бил задържан, открит бил и управляваният от него лек автомобил "Опел Астра".

Според събраната информация, водачът - 18-годишен жител на Копривщица, който имал едва едноседмичен стаж зад волана, шофирал с несъобразена скорост при занижена видимост поради мъгла. Проба с дрегер е установила, че не се е качил зад волана след употреба на алкохол.

По първоначални данни след като блъснал жената, се е уплашил и избягал. Автомобилът, по който са открити следи за участието му в пътния инцидент, е иззет и се намира на съхранение в РУП- Пирдоп. Младежът е задържан в полицейския арест със заповед за 24 часа.