След луд екшън за откуп пипнаха рекетьори на автокъща

Крими

16-01-2014, 16:41

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Искали 2 бона за задигнат камион от "Пещерско шосе"

Двама мъже бяха задържани при получаване на откуп за откраднат товарен автомобил "Фолксваген". Камионът бил откраднат в края на декември от автокомплекс на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив.

В понеделник към 18.30 часа 38-годишният собственик получил телефонно обаждане с искане за откуп от 2000 лева, за да му бъде върнат автомобила. Мъжът обаче съобщил в полицията. Извършителите са заловени. Акцията е водена от Районна прокуратура – Пловдив.

В хода на операцията същата вечер на пътя между Пловдив и Пазарджик служители от пловдивските сектори "Противодействие на криминалната престъпност" и "Специализирани полицейски сили" арестували М.Б. /38 г./ и Т.С. /26 г./ в момент на вземане на парите.

Двамата мъже са от София и се придвижвали с лек автомобил "Ауди". При залавянето им те са оказали съпротива на служителите на реда. И двамата са с криминални прояви, а по-възрастният е и осъждан. След първоначалното им 24-часово задържане с постановление на Районна прокуратура – Пловдив мъжете са приведени в следствения арест за 72 часа.

Изяснява се участието на двамата задържани към противозаконното отнемане на автомобила.